Poikkeusajan palvelut

Pirkanmaan koronatilanne on jo parantunut. Hygieniaohjeita on toki hyvä edelleen noudattaa.
Kirjaston työasemien käyttäjien on hyvä puhdistaa näppäimistöt ja hiiri käytön jälkeen suojakäsine kädessä. Työasemien luona on tarvikkeita. Myös henkilökunta puhdistaa näitä pintoja sekä esim. automaatin kosketusnäyttöä.

Verkostakin löytyy monenlaista luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa. Kirjastokortilla saat lainaksi erilaisia e-aineistoja, ja verkosta löytyy lisäksi runsaasti vapaasti käytettäviä palveluja. PIKI-kirjastoilla on käytössä esimerkiksi e-kirjapalvelu Ellibs sekä lähinnä englanninkielisiä e-kirjoja tarjoava OverDrive-palvelu. Kirjastokinon kautta voit katsella puolestaan elokuvia. Näihin palveluihin tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun. Jos olet unohtanut tunnuslukusi, saat sen soittamalla kirjaston numeroon 040 356 3661 tai Piki-verkkosivulla olevan chat-palvelun kautta.

PIKI-kirjastojen e-aineistoihin voit tutustua PIKI-kirjastojen e-kirjat-sivulla ja e-elokuvien sivulla.
Pääset sähköisten aineistojen sivuille edellisessä lauseessa olevista linkeistä.

PressReader-palvelua voi nyt käyttää etänä. Palvelu on normaalisti käytössä 7 PIKI-kirjastossa, myös Pälkäneellä, mutta vain kirjaston asiakastyöasemilla. Nyt PIKI-kirjastot ovat lisänneet e-aineistojen tarjontaa ja hankkineet asiakkailleen etäkäyttömahdollisuuden PressReader-lehtipalveluun, joka sisältää pääosin ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Palvelussa on yli 7 800 lehteä 79 eri kielellä. Palvelun etäkäyttöisyys on voimassa toistaiseksi. Ohjeet palvelun käyttöön löytyvät PIKI-verkkokirjaston e-lehtien sivulta, johon pääsee tästä linkistä.

Tässä esimerkkejä verkossa olevista muista vapaasti käytettävistä palveluista (palvelun nimen kohdalta klikkaamalla pääsee palvelun sivulle):

Yle Areena - elokuvia, äänikirjoja, kuunnelmia ja konsertteja

Elonet - esim. Suomen Filmiteollisuuden ja Suomi-Filmin elokuvia, lyhytelokuvia ja dokumentteja

Klassikkokirjasto - kotimaista klassikkokirjallisuutta

Kansallisbiografia - suomalaisia elämäkertoja vapaasti luettavana 26.5.2020 asti 

Project Gutenberg - pääasiassa englanninkielisiä klassikkokirjoja

Kirjastokaista – Kirjastojen nettitv- ja radio. Ohjelmien aiheina kirjat, kirjailijat, lukeminen sekä kirjastot

Kirjastot.fi -sivulta löydät monenlaista kirjastoon liittyvää asiaa ja pääset mm. Makupalat-sivun kautta monenlaisten aiheiden ääreen.

Kirjastojen podcastit - Kirjastojen tuottamia podcasteja. Puhetta ja pohdintaa kirjallisuudesta, kirjastoista ja kaikesta mitä ne sisällään pitävät

Helmet-kirjastojen kokoamia linkkejä - “Luettavaa, kuunneltavaa ja katsottavaa kirjaston ollessa kiinni”

Iltasatu-palvelusta löytää luettavaksi satuja.

Lukuliikkeen sivulta löytää vinkkejä käyttökelpoisista verkkomateriaaleista.