Kulttuuri
Kulttuuripalvelut
Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelut toimii järjestöjen, kulttuurialan toimijoiden ja kuntalaisten tukena kunnassa kulttuurin alalla ja tuottaa niiden kanssa yhteistyössä ja itsenäisesti erilaisia kulttuuritapahtumia. Kulttuuripalvelut auttaa etsimään rahoituskanavia ja kehittää viestintää niin kunnan ja järjestöjen kuin eri järjestöjenkin välillä. Yhdessä vapaa-aikapalveluiden kanssa kulttuuripalvelut järjestää yhdistystapaamisia ja erilaisia koulutuksia, jotka vastaavat ajan haasteisiin yhdistyskentällä.Kulttuuripalvelut kehittää myös erilaisia kulttuurisen hyvinvoinnin toimintamalleja erityisesti lasten, nuorten ja ikä-ihmisten tukemiseksi.
Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä
Filmipyörä tuo elokuvanäytöksiä Pälkäneelle.
Filmipyörä FacebookissaKulttuuriyhdistykset
Yhdistykset järjestävät tapahtumia ja säilyttävät ja edistävät paikallista kulttuuria.
KulttuuriyhdistyksetKulttuuripolku
Kulttuuripolku tutustuttaa peruskoululaiset kulttuuriin ja taiteeseen.
Kulttuurikasvatussuunnitelma KulttuuripolkuKulttuuriavustukset
Kunta myöntää avustuksia kulttuurialan yhdistyksille.
Yhdistysavustusten hakeminenKulttuurikohteet ja museot
Pälkäneen värikäs historia ja kulttuurikohteet kutsuvat tutustumaan.
Visit Pälkäneen sivut
Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää!
Minna Canthia (1844-1897) pidettiin aikanaan poliittisena kirjailijana niin työväenaatteen kuin nuorsuomalaisuudenkin kannalta. Toisille Canth oli uskonnollinen kirjailija, toisille ateisti. Naisasialiike otti Minna Canthin omaksi äänekseen, kun taas joillekin realismi oli esteettinen suuntaus ja siksi Canthia ihailtiin uuden tyylin kirjailijana.
Se mistä Canth itse halusi kirjoittaa, oli todellisuus. Ehkä siksi hänen teoksensa sekä satuttivat että koskettivat ja elävät edelleen. ... See MoreSee Less
Minna Canth – realisti ja naisasianainen
yle.fi
Minna Canth oli aikansa tärkeimpiä vaikuttajia.Hip hei, hyvää Runebergin päivää!
Kuva taitaa olla Lauantaiseuran tapaamisesta, ja sen nappasi ohikulkumatkallaan Mauri Kunnas (Koiramäen Martta ja Ruuneperi, Otava, 2005.) Tunnistatko kuvassa olijat?
Lauantaiseura oli Runebergille tärkeä kohtaamisten paikka. Seuralaiset intoilivat, visioivat ja kinasivat yhdessä. Toisin sanoen loivat yhdessä parempaa huomista päivää. Vieläkö pystyisimme samaan?
Fredrika Runeberg kuvasi seuran tunnelmia näin:
"Joku kutsui seuraa lukuseuraksi, mikä on aivan väärin, sillä kokouksissa luettiin melko vähän, mutta puheltiin ja keskusteltiin sitäkin enemmän. Mikään aihe ei ollut liian korkealentoinen tai vähäpätöinen käsiteltäväksi, kokoukset räiskyivät elämää ja tulta, seura oli oikea nerouden ja sukkeluuden ilotulitus, säkenöivä, loistava, liekehtivä. Syvimmät ajatukset vaihtelivat keveimmän pilan kanssa, innosta hehkuen piti kukin kiinni mielipiteestään, --- ja vieraat, jotka joskus sattuivat olemaan läsnä, luulivat välistä herrojen olevan valmiit ryhtymään todelliseen käsikähmään, mutta saivat ihmetyksekseen nähdä, kuinka riitapukarit puhkesivat heleään ja iloiseen nauruun taistelun tuoksinassa sinkautetun pilan tai sukkeluuden johdosta. Ja vaikka kukaan ei luopunut kannastaan tai onnistunut vakuuttamaan vastustajiaan, siirryttiin muihin aiheisiin, ja keskustelu jatkui yhtä ystävällisenä ja iloisena eikä sekään, jonka väitteet oli kumottu, osoittanut harmistumisen tai tyytymättömyyden merkkejä."
(Fredrika Runeberg: Anteckningar om Runeberg. Suom. Anna-Marja Aikio 1963, julkaistu teoksessa Suomen sana 1966.) ... See MoreSee Less
... See MoreSee Less