30.05.2024

Pälkäneen työnantajat mukaan hyödyntämään monimuotoista työvoimaa

OTA-hanke on käynnissä ja kutsuu kaikki Pälkäneen työnantajat ja työllisyyden parissa työskentelevät tahot mukaan yhteistyöhön. Tavoitteena on kehittää yhdessä alueen osaamista vieraskielisen ja osatyökykyisen sekä osatyöhaluisen eli monimuotoisen työvoiman työllistämiseksi.

Pälkäneen kunta on mukana maaliskuussa 2024 alkaneen OTA Etelä-Pirkanmaa - Osaava työnantajuus -hankkeen toteutuksessa. Hankkeessa kehitetään kolmen vuoden ajan työnantajien osaamista monimuotoisen työvoimaan liittyen Etelä-Pirkanmaan alueella. Pääkohderyhmä ovat Akaan, Pälkäneen, Urjalan ja Valkeakosken työnantajat ja työttömät. Muita yhteistyötahoja ovat kaikki alueen organisaatiot, joiden toimintaan liittyy monimuotoisen työvoiman työllistyminen alueelle, mm. kunnat, oppilaitokset ja muut koulutusorganisaatiot, 3. sektorin toimijat ja seurakunnat.

Hankkeessa työskentelee kolme työntekijää: hankepäälllikkö Tuija Hyyrynen sekä työnantajakoutsit Anna-Maija Rantala ja Katariina Tcheuffa. Työtä tiimi tekee kaikissa neljässä kunnassa toimiston sijaitessa keskeisellä paikalla Valkeakoskella.

Hanketiimi kehittää yhdessä työnantajien kanssa työnantajien osaamista monimuotoisen työvoiman työllistämisessä ja sitouttamisessa, esimerkiksi erilaisten kokeilujen ja koulutusten avulla. Hankkeessa annetaan tukea myös työnantajien rekrytointi- ja työnantajamielikuvavalmiuksien kehittämiseen. Työn tavoitteena on, että eteläinen Pirkanmaa pystyy jatkossa paremmin tukemaan monimuotoisen työvoiman asettumista alueen työnantajien palvelukseen.

Hanketiimiin voi tutustua Pälkäneen yrittäjäkahveilla 13.6. ja kesälomien jälkeen hanketiimi kiertää Pälkäneellä eri työnantajien luona yhdessä elinvoimajohtaja Sirkku Mäkelän kanssa.

Hanketta toteuttaa UrAVa ry ajalla 1.3.2024 - 28.2.2027 ja rahoittava viranomainen on Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hankkeen toiminta rahoitetaan ESR+ -rahoituksen kautta.

Lisätietoja hankkeesta:

Sirkku Mäkelä, elinvoimajohtaja, Pälkäneen kunta, p. 050 521 5240, sirkku.makela@palkane.fi

Tuija Hyyrynen, p. 044 491 6086, tuija.hyyrynen@tyotie.fi

Katso myös hankkeen sivut.