Opintojaksojen kuvaukset B2

SAB21 Saksaa arjessa (2 op)

Opintojaksolla harjoitellaan vuorovaikutustaitoja eri viestintäkanavia käyttäen. Aihepiirit liittyvät nuoren arkeen. Tutustutaan opiskelijalle tärkeisiin teemoihin esimerkiksi vapaa-aikaan, harrastuksiin ja kouluun.  Arviointi perustuu monipuolisiin näyttöihin. Itsearviointia voidaan käyttää auttamaan opiskelijaa ymmärtämään oman kielitaitonsa kehitystä.

SAB22 Kulttuurikohtaamisia (2 op)

Opintojakson aikana opitaan arkipäivän vuorovaikutustilanteissa tarvittavaa suullista viestintää. Opintojakson teemoissa paneudutaan sosiaalisissa tilanteissa toimimiseen nuoria kiinnostavalla tavalla. Oppitunneilla saa neuvoja ja ohjeita kulttuurien välisiin kohtaamisiin. Opitaan asioiden ja tunteiden kuvailemista, suomalaisista tavoista ja perinteistä kertomista, selviytymistä neuvottelutilanteissa sekä puhutaan koulusta ja suunnitellaan kesälomaa.

SAB23 Terveys ja elämänvaiheet (2 op)

Opintojakson aikana opetellaan eri viestintäkanavia käyttäen toimimista keskustelijana ja toista kuuntelevana kielenkäyttäjänä. Lisäksi harjoitellaan oman mielipiteen ilmaisemista ja tunteista kertomista.  Käsitellään terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä teemoja kuten ihmissuhteet ja erilaiset elämäntilanteet.

SAB24 Kulttuuria joka tuutista (2 op)

Tässä opintojaksossa paneudutaan saksankielisten maiden kulttuurielämään, maantuntemukseen ja kielivariantteihin. Oppitunneilla harjoitellaan asioimaan puhelimessa sekä keskustelemaan elokuvista, teatterista ja kirjallisuudesta.

SAB25 Kohti unelmia (2 op)

Oppimateriaali syventää vuorovaikutustilanteissa tarvittavaa viestintää kertaamalla ja harjoituttamalla jo opittua nykypäivän kulttuurisesta näkökulmasta käsin.

Opintojakson aikana katse suunnataan tulevaisuuden haaveisiin, opiskeluun ja työelämään. Lisäksi harjoitellaan työhakemuksen laatimista saksaksi. Kurssi sisältää kattavasti työ- ja opiskeluelämän sanastoa.

SAB26 Media – renki ja isäntä (2 op)

Opintojakson aikana käsitellään mediaa monipuolisesti eri näkökulmista. Oppitunneilla tarkastellaan mediasisältöjä mediakriittisesti, mutta huomioidaan myös median hyötynäkökulma tiedon jakamisessa.

SAB27 Kestävä kehitys (2 op)

Opintojakson aiheita ovat kansainvälinen yhteistyö, luonto, erilaiset asuinympäristöt ja yhteinen maapallomme painopistealueena saksankieliset maat. Opintojakson aikana kerrataan kielioppia sekä opitaan maantieteellisten nimien sukusäännöt, ajanmääreet ja lukusanasanonnat sekä adjektiivin rektio.

SAB28 Kansainvälisyys ja yhteistyö (2 op)

Opintojaksolla syvennetään kielitaitoa ja vahvistetaan kulttuurista ymmärrystä tutustumalla kansainväliseen yhteistyöhön, vapaaehtoistyöhön ja työelämään. Vahvistetaan opiskelijan valmiuksia ylläpitää ja kehittää kielitaitoaan myös lukio-opintojen jälkeen.

SAB29 Kohti kirjoituksia (2 op)

Opintojakson tarkoitus on antaa opiskelijalle lisäeväitä ylioppilaskirjoituksia varten.

SAB210 Kieltä taitaen (2 op)

Opiskelijalle tarjoutuu opintojakson aikana mahdollisuus tutustua kieleen oman mielenkiintonsa kautta. Opettaja suunnittelee opintojakson aikana tehtävät tuotokset kunkin opiskelijan kanssa erikseen ja opettaja myös ohjaa koko opintojakson ajan opiskelijan työskentelyä. Tuotoksena voi olla esim. kirjallinen työ tai Power Point -esitys, video tai muu tuotos, jossa opiskelija tuo esille kielellisiä taitojaan.

© Pälkäne 2024 creative crue logo