Opintojaksojen kuvaukset
HI01 Ihminen, ympäristö ja historia (2 op)
Historian perusopintojakso, jolla tutustutaan ihmiskunnan historiaan maanviljelyn kehityksen, maailmankaupan synnyn ja teollistumisen kautta. Näkökulma on ympäristö- ja taloushistoriallinen.
HI02 Kansainväliset suhtee (2 op)
Kansainvälisen politiikan näkökulmasta 1900-luvun historiaa käsittelevä opintojakso, jonka pääpaino on maailmansodissa ja kylmässä sodassa. Tavoitteena on, että opiskelija pystyy arvioimaan kansainvälisen politiikan nykyisiä ilmiöitä historian kautta.
HI03 Itsenäisen Suomen historia (2 op)
Itsenäisen Suomen historian kattava opintojakso, jossa painottuu poliittinen historia sekä sotahistoria kansainvälisessä kontekstissa.
HI04 Eurooppalainen ihminen (2 op)
Euroopan kulttuurihistoriaan keskittyvä valtakunnallinen valinnainen opintojakso, jossa käsitellään tieteiden ja taiteiden kehitystä sekä eurooppalaista identiteettiä.
HI05 Ruotsin itämaasta Suomeksi (2 op)
Valtakunnallinen valinnainen opintojakso, jossa tutustutaan Suomen varhaishistoriaan alkaen jääkauden päättymisestä aina Venäjän vallan loppuun saakka. Opintojaksossa pohditaan, miten syrjäisestä ruotsalaisesta maakunnasta tuli venäläinen autonominen alue ja lopulta itsenäinen valtio sekä sitä, miten suomalainen kansallinen identiteetti on rakentunut
HI06 Maailman kulttuurit kohtaavat (2 op)
Valtakunnallinen valinnainen opintojakso, jonka näkökulma on korostetun globaali. Tutustutaan eri maanosien kulttuurien historiaan ja erityisesti tilanteisiin, jolloin eri kulttuurit ovat kohdanneet ja niiden välillä on tapahtunut vuorovaikutusta.
HI07 Maailma nyt (2 op)
Maailma Nyt on koulukohtainen valinnainen opintojakso, joka rakentuu kunkin vuoden merkittävien uutistapahtumien ympärille. Opintojakson tavoitteena on kerätä opiskelijoille kattava tietopankki, joka esittelee vuoden merkittävimpiä kansainvälisiä ja suomalaisia tapahtumia ja tarjoaa taustamateriaalia ylioppilaskirjoituksia varten.