Tapahtumat

Irlantilaisen musiikin ilta
Torstaina 23.3. klo 18 - 19 pääkirjasto Arkissa kuullaan säveliä ja tarinoita vihreältä saarelta. Tule tutustumaan irlantilaisiin soittimiin ja helppoihin tanssiaskeliin!
Oppaina Eala-yhtyeestä tutut Maija Koskenalusta ja Noora Karjalainen. Tapahtuman järjestää Kangasala-talon koordinoima Kulttuuria lähelle -hanke.

Kuntavaalien ennakkoäänestys Arkissa 29.3. - 4.4.2017 seuraavasti:
keskiviikko, torstai ja perjantai klo 9 - 17, lauantai ja sunnuntai klo 11 - 15 ja maanantai ja tiistai klo 9 - 20

Näyttelyt pääkirjasto Arkissa

Näyttelytilassa on maaliskuun näyttelynä Dominik Jaisin Are we the robots -näyttely,  jonka työt on tehty hyödyntäen käytettyjä materiaaleja.

Aulan kaappigalleriassa on esillä Aune Mattilan posliinimaalauksia. Aune Mattila on World Art Games -järjestön jäsen.

Kirjastosalin vitriinissä on maaliskuun ajan Aune Mattilan käsityötaidekortteja.

Iloa kirjoista ja vanhoista taloista: rakennusperintö kuuluu kaikille! -
pöytänäyttelynä kirjastosalissa 28.2. - 31.3. kirjoja Jaakko Simolan omasta kulttuuriympäristöaiheisesta kokoelmasta.


Avaamme pääkirjaston lehtilukusalin ja näyttelytilan aukiolopäivinä klo 10.

Näyttelytilassa:
Maaliskuu 2017  Dominik Jais: Serigrafiaa kierrätysmateriaaleista ja muuta
Huhtikuu 2017  Luopioisten historiakirjan kuvia
Toukokuu 2017  Päivi Heinonen: Tekstiilejä
Kesäkuu 2017  Pasi Tiitola: Uuden Pälkäne-kirjan kuvat

Näyttelykalenteri on alustava. Muutoksia saattaa tulla. Haluatko tuoda oman näyttelysi pääkirjastoon? Ota yhteyttää kirjastotoimenjohtajaan p. 050 315 2793. Vitriiniin ja kaappiin sopivia näyttelyjäkin toivotaan kirjastoon!

SATUTUNNIT syksyllä Arkissa 3 vuotta täyttäneille tiistaisin klo 10 - 10.30 keväällä 14.2. - 18.4. lukuunottamatta tiistaita 28.2.

KIRJAPIIRI kokoontuu kerran kuukaudessa. Se on Valkeakoski-opiston järjestämä ja sitä vetää Kaija Turunen. Seuraava kokoontuminen on 3.4. ja aiheena Eeva Kilven Unta vain.


Viimeaikaisia tapahtumia:

Vietimme kirjastossa ääneenlukupäivää 21.2. Aamu alkoi satutunnilla ja Kaisa Pesu luki koululla oppilaille. Kirjaston satutilassa oli ääneenlukumaraton.

Musiikkiryhmä Kapsakki esitti musiikkipläjäyksiä Arkissa 10.10.


Orffit esiityi Arkissa 27.9.

Arkin kirsikkapuistossa vietettiin keväistä eväsretkeä kukkivien kirsikkapuiden katveessa 18.5. Huilisti Jenni Halonen esiintyi.
Jouko Gripin mitalinäyttelyn avajaiset olivat Arkissa 11.6.2016.

Keväisessä pianomatineassa 22.4. nautittiin Mari Vuorijärven piano-oppilaiden Olivia Davidssonin ja Aukusti Naulapään esittämistä klassisen musiikin helmistä.

Haaveita-näyttelyn avajaiset olivat 2.4. Avajaispuheen piti kunnanjohtaja Janita Koivisto.

Tietokirjailija, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, kouluneuvos Kirsti Mäkinen vieraili Arkissa 25.1.2016. Vierailun aiheena oli hänen viime syksynä ilmestynyt kirjansa Pulpetin henki.Sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi oli sarjakuvakurssin vieraana Anna Tapion koululla 19.1.

9.1. oli Tero-Pekka Lehtosen Järvenpääläisten kuvien näyttelyn avajaistilaisuus. Kuvataiteilija Tuula Siltasari esitteli näyttelyn.

 

Satuhuoneen Lukutoukka sai eräänä iltana kaikki satuhuoneen asukkaat kuljetettavakseen, kun pieni kirjastossa kävijä innostui järjestelemään.

Tervetuloa kirjaston tapahtumiin!

Kulttuuria kannattaa kannattaa! Kirjaston lahjoitustilin varoin olemme jo hankkineet taidetta uuteen pääkirjastoon. Lahjoitustili 451074-240339 Luopioisten Säästöpankissa. Lahjoitustiliä hoitaa lehtori Anja Virta.