Pälkäneen parhaat palat

Pälkäneellä ei tekemisestä tule puute!

Lähde vaikka vaeltamaan LAIPANMAAHAN tai tutustumaan VÄKEVÄ MAA –ympäristö- ja veistotaiteen teoksiin. Omanlainen taideteoksensa on 1400–luvulta peräisin oleva Rauniokirkko valtatie 12:n varrella.
Pälkäneen monipuolista tapahtumatarjontaa edustavat esimerkiksi nelipäiväinen musiikkitapahtuma Aitoon Kirkastusjuhlat ja heinäkuun lopun Pälkäne-viikko.  Tapahtumatiedoista tarkempaa tietoa löydät Ajassa nyt-osiossa. 

Etelä-Suomen suurimpiin lukeutuva yhtenäinen metsäalue Laipanmaa on laajuudeltaan yli 15 000 hehtaaria. Alueella on yhteensä 20 kilometriä opastettuja polkuja, joiden varrella on nuotiopaikkoja ja laavuja. Laipanmaassa voit aistia erämaan tuntua ja nauttia sen rauhasta. Laipanmaan opaskarttoja on saatavana kunnan asiakaspalvelupisteistä,  Sappeen Matkailukeskuksesta sekä lähialueen kauppaliikkeistä.

Sappeen Matkailukeskus
Sappee tarjoaa toimintaa ja tapahtumia moneen makuun. Matkailukeskuksen tarjontaan kuuluvat mm. laadukas majoitus sekä mökeissä että huoneistohotelli Sappeen Chalet:ssa, talven monipuoliset hiihtokeskuspalvelut ja lumettomalla ajalla mm.  frisbeegolf ja BikePark, ratsastukseen on mahdollisuus ympäri vuoden. Tapahtumakeskus Huipussa tarjotaan maukasta ruokaa ja tapahtumailtoina Suomen eturivin artistienesityksiä. Kesäteatteri viihdyttää tänä kesänä  Jorma Kääriäisen johdolla musiikkikomediassa Yhden tähden hotelli.

Luopioisissa on Mikkolan Pytingin ympärille kehittynyt monipuolinen yhteisö Vohvelikahviloineen, taidelainaamoineen. kulttuuritapahtumineen ja kädentaitajineen. Päärakennuksessa toimii nyt toista kesäänsä joukko pikkupuoteja, kahvila sekä kunnan infopiste.

Kukkiajärvelle on laadittu sivut ja esitteet, joissa mm. melontareitit taukopaikkoineen kanooteilla ja veneillä liikkuvia varten.

Laitikkalan Makukylästä Hämeenlinnan tien varrelta löytyvät marjat ja viinit, herkulliset lihatuotteet ja tuoreet juustot.