Nuorten kesätyöt 2017, haku alkaa 15.3.

Pälkäneen kunta työllistää nuoria kesän aikana 2 viikon jaksoihin kunnan omiin yksiköihin sekä tukee nuorten omatoimista työllistymistä yrityksiin ja järjestöihin. Kumpaakin kesätyöllistymiseen haetaan sähköisesti Kuntarekry.fi palvelun kautta.  

Kesätyöntekijöiksi ovat oikeutettuja vuosina 1999-2001 syntyneet pälkäneläiset nuoret, jotka eivät ole aikaisemmin olleet Pälkäneen kunnan kesätöissä.

Nuoren tulee valita hakulomakkeessa kahdesta vaihtoehdosta:

1) Työllistyminen kunnan omiin yksiköihin

Kunnassa on erilaisia työtehtäviä mm. puistotyötä, lasten ja vanhusten hoitoa sekä kiinteistöhuoltoa. Kesätyön kokonaistyöaika on 60 tuntia. Työsuhde kestää pääsääntöisesti kaksi viikkoa, jolloin työaika on kuusi tuntia päivässä. Kaikille hakijoille pyritään tarjoamaan kesätyöpaikka.

2) Työllistyminen yritykseen tai järjestöön

Työllistyminen yritykseen tapahtuu niin, että nuori itse hankkii työpaikan yrityksestä. Työnantajalla tulee olla voimassa oleva y-tunnus. Työnantajana ei voi toimia yksityinen henkilö tai oma perhe. Aikaisempien vuosien käytännöstä poiketen yritykseen työllistyminen tapahtuu edelleensijoittamissopimuksen avulla. Tämä tarkoittaa yrittäjäystävällisempää työllistymistä, eli työsopimuksesta ja palkanmaksusta vastaa kunta. Nuori hakee kunnan kesätyöoikeutta yritykseen Kuntarekry.fi sivustolla ja etsii mahdollisen työllistäjän, yrityksen tai järjestön. Huhtikuun aikana nuoren tulee ilmoittaa omat ja yrittäjän yhteystiedot panu.raivio@palkane.fi tai 050 411 81 83. Häneltä saa myös tarvittaessa lisätietoja. Edelleensijotussopimuksella yrityksessä työskennellään 2 viikkoa (60h) ja tämän jälkeen yrittäjä voi halutessaan palkata nuoren omalla työsopimuksella.

Yrityspankkiin on koottu lista mahdollisista työllistäjistä.

 

Haku kesätyöllistymiseen alkaa 15.3. www.kuntarekry.fi -sivulla (työavain 131356 ). Hakuaika päättyy 31.3.2017 kello 15.  Hakijoihin ollaan yhteydessä huhtikuun aikana.

Kesätyöhön liittyvissä asioissa ole yhteydessä: Minna Rauas 050 595 0044, minna.rauas@palkane.fi